2010. január 2., szombat

Meglepetés

Nem írtam semmi újdonságot december 19-e óta, de – merem remélni, hogy – jobb dolga is volt az olvasóimnak az ünnepek alatt.
Mostani híradásomban kifejezetten ünnepi témával foglalatoskodok. Karácsony... Krakkóban töltöttük volna az ünnepet, ha nem találunk ki egy nagy-nagy meglepetést Eszti szüleinek, nagyszüleinek. Nehéz volt titokban tartani, de sikerült. Utazásokról is szoktam írni ebben a blogban, igy hát nem meglepő, hogy december 23-án buszra szálltunk és elutaztunk Budapestre. este fél tízre oda is értünk, de hála a MÁV-START Zrt, menetrend-változtatásának, reggel 4:56-kor tudtunk volna csak tovább utazni. gondoltuk várunk különböző helyeken az éjszaka, de sem a Népliget, sem a Déli környéke nem volt valami bizalomgerjesztő. Az első vonattal elhagytuk Budapestet, éjfélre Székesfehérvárra értünk. Innen volt lehetőségünk reggel felé eljutni Pusztaszabolcsra, ahol mindenképpen át kellett volna szállni.
A fehárvári éjszaka nyugodt volt, de azért nem teljesen csendes. Lényeg, hogy sokkal kellemesebb volt a légkör arrafelé, mint Budapesten bárhol. Kétórás, rögtönzött városnézésünk után visszatértünk a vasútállomásra, ahol időről időre egyre hűvösebb lett. A fűtött váróterem este 11 és reggel 5 között zárva tart, így ennek a helységnek a léte ottlétünket legkevésbé befolyásolta.
Ha vasút, akkor inkább vonat... Vettünk jegyet és nem Pusztaszabolcs, hanem Budapest-Déli irányába indultunk. Onnan 10 percen belül indult – eredetileg tervezett – járművünk Pusztaszabolcsra. Reggel 8 előtt Dombóváron voltunk.
A meglepetés 110%-os  hatásfokkal sikerült.
Így igazán szép volt a karácsony. Voltunk kicsit Pécsen is, kicsit furcsa volt, de rossz semmiképpen. 27-én hajnalban, pedig Eszti szüleivel 4-en indultunk vissza Krakkóba. Innen krakkói városnézős program következett 30-áig, megmutattuk, amit mindenképpen látni kell és egy-két olyan helyet is, ami hiányzik az utikönyvekből.

Készültünk a Szilveszterre. Kiválóan sikerült, annyira, hogy megérdemel egy külön bejegyzést.
Nemsokára megírom...

Nincsenek megjegyzések: